Petek Dinçöz (d. Didem Ezgü 29 Mayıs 1980, İzmir), Türk şarkıcı, dizi oyuncusu, sinema oyuncusu ve televizyon sunucusu.
Konu başlıkları [gizle]
1 1997
2 1998-2001
3 2002
4 2003
5 2004
6 2005-2006
7 2007
8 2008
9 Albümleri
10 Videoklipleri
11 Dizileri
12 Filmografi
13 Ödülleri
14 Albüm içerikleri
1997 [değiştir]Petek Dincöz 1997 yilinda katildigi Kibris Güzellik yarismasinda 2. oldu , yakaladigi bu basari ile dizi teklifleri gelmeye basladi , Sirilsiklam adli dizide Basrol oynayan Dincöz daha o zamanlar herkezin ilgisini cekmeye baslamisti .
1998-2001 [değiştir]1998 yilinda Mankenlige soyunan Dincöz 1998 Yilinin en güzel Fizige sahip Mankeni Secildi . 2. Dizisi ise Zehirli Cicekti Tugba Özay ve Cagla Sikelle basrollü paylasan Petek Dincöz basarisini bu dizidede gösterdi ardindan Mehmet Ali Erbilin Programinda Yardimci Sunucu olarak görev aldi 1999 sonlarinda ise Mankenlikte yakaladigi basriyi Sarkicilikta yakalamak isteyen dincöz Günayda Sahne almaya basladi herkezin begenisini toplayan Dincöz Orhan Gencebayin yapim sirketinden cikan 1. Single calismasi Bende Kaldiyi 2001 yilinda Piyasaya cikardi .
2002 [değiştir]2002 Yilinda cikardigi Askin Tam Sirasi Albümü Oksa , Foolish casanova , Kismetsizim , Allahin Belasi , Zevksiz gibi hitler bulunduryordu bu Albüm daha ilk haftasinda 49.000 Satti 7 ay sonra ise bu satis 436.000 buldu , Star tv Ekranlarinda yayinlanan Bir Yildiz Tutuldu dizisinde basrol oynadi ardindan dincöz , Raitinglerde özelikle A/B kitlede Zerda gibi basarili bir yapimi ardinda birakarak her hafta 1. oldu buda Petek Dincözün basarisinin bir göstergesi oldu .
2003 [değiştir]2003 Subat ayinda yapilan Kral Tv Video Müzik Töreninde Petek Dincöz Gülben Ergen , Hülya Avsar , Safiye Soyman , Seda Üren gibia yillarini bu ise vermis sanatcilari gecerk 2002 yilinin en iyi Fantezi Kadin Sarkicisi secildi . 2003 Yilinda ciakrtigi Sen Degmezsin albümü 150.000 satti , bu basariyi devam etirmek isteyen Dincöz haftada 5 konserle Türkiyede en cok Konser veren bayan Sanatci Ünavninida kazanmis oldu .
2004 [değiştir]2004 Yilinda gerceklesen Kral Tv Video Müzik Töreninde Ebru Yasar , Ebru Gündes , Sibel Can , Seda Sayan gibi isimleri ardinda birakarak 2003 senesinin En iyi Fantezi Kadin Sarkicisi secildi. Ödülü aldigi gününün Sabahinda Saka Gibi Albümünü Müzik Piyasasina Sunan Dincöz 5 Günde 17.000 lik satis grafigi ile 2004 Mayis ayinin en cok Satan Albümü oldu . Yil Sonunda ise Saka Gibi Albümünün satis grafigi Toplam 90.000´i buldu böylelikle dincöz Yilin en cok saten 9. albümünü piyasaya cikarmis oldu .
2004 Ortalarinda Fenerbahceliler tarfindan yapilan dev ankette Petek Dincöz En Güzel Fenerbahceli Bayan Sarkicisi secildi
2005-2006 [değiştir]2005 Yilinda ise Doktor Tavsiyesi Albümü ile 1 ayda 100.000 lik satis yakaladi , Kutsi ile yaptigi düet Albümü Körüdügümse Yilin en basarili Maxi single ödülünü aldi , Doktor Tavsiyesi albümü ise yil sonuna kadr toplam 118.000´lik satis grafigi ile 2005 yilinin en cok satan 7. albümü oldu .
2007 [değiştir]2007 Yilinda cikardigi Yolun Acik Olsun albümü ile basarilarinins sürdüren dincöz Türkiyedeki ilk Kokulu Albümüde piyasaya cikarmis oldu . Albüm 2 ayda 80.000 satarak 2007de tavan yapan Korsan olayini birazcik hafifletmis oldu .
2008 [değiştir]14 Ocak 2008 gecesi 9 yildir ilikisini sürdürdüğü televizyoncu Can Tanrıyar'la evlendi. Petek Dinçöz'e sürpriz yapmak üzere organize edilen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın kıydığı nikahta gelinin şahidi RTÜK Başkanı Zahid Akman, damadın şahidi ise Kanal D Haber Genel Müdürü Mehmet Ali Birand oldu.
Showtde sunmaya basladigi ARIM BALIM PETEGIM ise petek dincöz´ün basari göstergesi oldu , program daha Ilk ayinda Cok sayida ödüle laik görüldü , Show tvde tam 7 ay basari ile programi sunan Dincöz 5 Mart günü Startvye Trfansfer oldu basarilarini Startvde dahada Artiran dincöz Üniversitelilerden en iyi sabah progarmi suncusu ödülünede laik görüldü.
2008´in Mart ayinda Piyasaya Sürdügü Frekans adli Albümü tam 8 ayda 100.000 satti
Albümleri [değiştir]Bende Kaldı / Kervan Plak (2001) 20.000
Aşkın Tam Sırası / Universal St. (2002) 436.000
Sen Değmezsin / Raks(S) Müzik (2003) 150.000
Şaka Gibi / Özden Müzik (2004) 90.000
Doktor Tavsiyesi / Üçüncü Göz (2005) 118.000
Kördüğüm / Üçüncü Göz (2006) 9.000
Remixlere Nonstop İstanbul Geceleri / Üçüncü Göz (2006) 0.670
Yolun Açık Olsun / Üçüncü Göz (2007)85.000
Arım Balım Peteğim / Üçüncü göz (2007)
Frekans / Esen Müzik (2008) 100.000
Videoklipleri [değiştir]Bende kaldı
Allahın belası
Okşa
Foolish casanova
Kısmetsizim
Sen değmezsin
Sen dön dünya
Beyaz cam
Çalkala
Arkadaşımın aşkısın
Şaka gibi
Aşk yazı
Haykırmak istiyorum
Hasta ettin
Sandım ki
Doğum günü
Cızz
Ben bir şarkıyım söz müzik sensin
Kördüğüm
Git işine
İstanbul geceleri
Yolun açık olsun
Sen kralsan ben neyim
Yaralıyım yaralı
Kolay değil
Frekans
Dizileri [değiştir]Sırılsıklam = (1998)
Zehirli Çiçek = (2000)
Bir Yıldız Tutuldu = (YILDIZ) = (2003)
Nehir = (NEHİR) = (2005)
Filmografi [değiştir]Keloğlan Kara Prens'e Karşı = (CAN KIZ) = (2005)
Ödülleri [değiştir]1998 Yilinin en güzel Fizige sahip Manken Ödülü
8.Kral Tv Video Müzik Ödülleri (Bende Kaldı)
9.Kral Tv Video Müzik Ödülleri (Kımetsizim)
10.Kral Tv Video Müzik Ödülleri (Arkadaşımın Aşkısın)
12.Kral Tv Video Müzik Ödülleri (Doğum Günü)
2006 Yılının en iyi Maxi Single Albümü (Kördüğüm)
2008 Yılının en iyi Sabah Programı ARIM BALIM PETEĞİM
Albüm içerikleri [değiştir]BENDE KALDI (2001)
bende kaldı
ağlayan kuş
bende kaldı remix
AŞKIN TAM SIRASI (2002)
kısmetsizim
allahın belası
okşa
kurudum
yollarımız ayrıldı
sarı mavi
yine yalnızım
aklımı bulamam
zevksiz
yaz deftere
foolish casanova
SEN DEĞMEZSİN (2003)
sen değmezsin
sen dön dünya
beyaz cam
ne yeşili ne siyahı
bir kez ara
eftelya
çalkala
pişman olursun
arkadaşımın aşkısın
olmaz olamaz
boyu devrilesi
şu milasın içinde
akasyalar açarken
ŞAKA GİBİ (2004)
uçan kaçan
şaka gibi
aşk budur işte
çatılmış kaşlarınla
büyük sevda
haykırmak istiyorum
aşk yazı
gitme
delikanlı kız
buruk acı
DOKTOR TAVSİYESİ (2005)
hasta ettin
sandım ki
ben bir şarkıyım
doğum günü
istanbul geceleri
bundan sonra
erkek milleti
cızz
muhabbet bağı
sakın ha
can damarı
sandım ki (latino version)
ben bir şarkıyım (latino version)
KÖRDÜĞÜM (2006)
kördüğüm (dizi film version)
git işine
kördüğüm (ispanyol version)
doğum günü (R&B version)
kördüğüm (dance version)
kördüğüm (nostalji version)
YOLUN AÇIK OLSUN (2007)
sen kralsan ben neyim?
kadın mıyım dadın mı
yerimde sen olsan
yolun açık olsun
yaralıyım yaralı
istanbul'u sana dar ederim
bay bay
gözümden düştüğün yerde kalırsın
ölümsüz aşklar sineması
aşk yüzünden
FREKANS (2008)
frekans
değme keyfime
kolay değil
adaletin bu mu
tak tak
ait olduğun yer
bodrumda aşk
çık işin içinden
kardan adam
kolay değil (dans version)
iltraks (enstrümantel)
--------------------------------------------------------------------------------